Clara!

 
Min syster Clara fyller 11 idag så stort grattis till henne! :D
 
Annars vill jag bara önska glad påsk. Har så mycket att skriva om att det nästan blir en motsatt effekt, att jag inte orkar börja för det är så mycket. Men ska försöka få upp något imorgon efter våran påskmiddag.
 

Mot Bemidji

Har inte hunnit skriva mer inlägg om Kalifornia än, men det kommer förr eller senare. Den här helgen kommer jag i alla fall vara upptagen. Jag ska nämligen upp till Bemidji där Lise från Norge är utbytesstudent. Skulle egentligen vara vara där över helgen men på något sätt lyckades Lises värdföräldrar övertala mina att stanna där tills på Onsdag vilket betyder att jag måste ta ledigt från skolan lite. Kommer nog inte missa för mycket, eftersom de som spelar i band eller sjunger i kören (ca 40% av skolan, min egna statistik) ska åka ner till New Orleans nästa vecka, så många lektioner kommer vi nog inte göra så mycket på. 
 
Jag och Lise sista kvällen i Kalifornia. Känner mest tack för dubbelhakan Amerika!
 
Min värdpappa fyller år idag (21/3) något som han helst inte säger högt. När vi satt på Perkings och åt middag ringde hans telefon och hans bror ringde för att önska honom grattis. Donalds svar var något i stil med "tack för påminnelsen". De pratade lite till och när de la på sa jag: "Min pappa brukar alltid säga att om jag har tur blir jag lika gammal som honom en dag". Någon minut senare berättade Donald att hans bror hade sagt att en av deras vänners fru hade dött imorse. Hon var ca 10 år yngre än Donald. Känns som jag kunde sagt min kommentar vid ett liite mer lägligt ställe, även om jag inte kunda veta.
 
Har egentligen mer att skriva men det börjar bli sent just nu, så ska försöka få lite sömn i stället!

Madame Tussauds del 2

Efter flera kändisar träffade vi några filmkaraktärer. Lyssnade på Forrest Gumps livshistoria, sjöng tillsammans med Danny från Grease och cyklade med E.T. Hamnade också i fängelse en snabbis och efter det arbetade jag lite för Obama. En mycket händelserik kväll!
Jag och Forrest Gump

Lise (Norge) med Obama

Vissa tar jobbet lite mer seriöst och svarar faktiskt i telefonen.

Micheal Jackson med Kristina

Irene (Finland) med E.T
 
Efter någon timme på Madame Tussauds var vi nog alla ganska glada över att få åka till hotellet och få ett rum. Som jag redan har skrivit fick jag dela rum med Kristina, Lise och Sophie och hade inte kunnat få bättre människor att dela rum med. Första kvällen på Hotellet gjorde vi inte så mycket utan vi förberedde oss mest inför nästa dag då vi skulle till San Diego.
 

Madame Tussauds del 1

Eftersom Los Angeles ligger ganska långt söderut var det mörk redan klockan 7 när vi kom ut från resturangen, men tack vare alla lampor såg man ganska bra ändå. Det första vi la märket till när vi kom till Hollywood Walk of Fame var hur otroligt många stjärnor med kändisars namn det finns. Trodde inte alls att det fanns så många.
När vi kom in på Madame Tussauds åkte vi direkt upp till översta våningen där de personer som vi mest kände till var som Britney Spears, Rihanna, Justin Timberlake, Justin Bieber, Will Smith mm.  Jag och Kristina parade ihop oss, tog varandras kameror för att börja fota. Tyvärr var det ganska mörkt därinne vilket gjorde att bilderna med min kamera blev ganska brusiga och suddiga.
På nästa våning var det mer klassiska personer som Charlie Chaplin, Elvis och Michael Jackson.
Ingången till Madame Tussauds.
Jag och Brangelina

Justin Timberlake och jag.

Will Smith

Justin Bieber (dålig docka, men jaja)
Charlie Chaplin
Jag och Elvis
Jag och Kristina i en Western stad
 
Del 2 kommer imorgon!

Papegojor

Vi bestämde oss för att promenera upp till 3rd street för att titta lite i affärer den sista timmen innan vi skulle samlas igen. På vägen såg vi en man med papegojor och jag kommer inte riktigt ihåg hur det gick till men plötsligt stod vi där med papegojor på armarna. Vi fick köra 3 olika poser var, och fick en hel del pussar på kinden av den färgglada papegojan.
Efter detta han vi gå in på Forever 21 lite snabbt innan vi var tvugna att gå tillbaka till bussen. Vi kördes till en Italiensk resturang som serverade så otroligt god mat och tur var väl det, eftersom vi alla var hungriga efter en lång dag med väldigt lite mat. Fick 3 olika pastarätter som vi fick äta hur mycket vi orkade av och sedan cheesecake till efterätt.
Kristina från Danmark
Jag och Cloé från Frankrike
Cloé igen

Cloé, Marie och Kristina
Jenny (Tyskland), Tzu Tsen (Taiwan), Hiyori (Japan), och Sophie (Taiwan)
 
När alla var klara gick vi tillbaka till bussen för att ta oss till Madame Tussauds...

Santa Monica Pier 2

Jag hoppas ni gillar strandbilder, för här kommer några till. Har inte så mycket mer att tillägga från förra inlägget. När vi tillslut bestämde oss för att vi ville se lite mer än bara stranden gick vi upp på piren för att kolla runt. Fastnade framför en man som gjorde någon sort av trolleri. Han var väldigt bra på att få publiken att lyssna på honom och även om hans trick inte var de bästa jag sett (men långt ifrån dåliga) så var det kul att se på. Vi gick längst ut på piren och därifrån såg man bara hav, hav och mera hav.
 
"Trolleri-mannen"
 
Någonstans där dog min kamera, men på något sätt fick jag igången den igen för att ta bilder på det som hände oss sedan...

Santa Monica Pier 1

Vi anlände till Santa Monica Pier med alldeles för varma kläder. Vinden fläktade lite lätt men det var långt ifrån kallt. Några modiga badade men de flesta gick runt, njöt av solskenet, doppade fötterna i Stilla havet och tog bilder. Gruppen delades upp i 3 delar och sedan delades varje del upp i ännu mindre delar då vi ville göra olika saker. Jag, Kristina, Marie och Cloé bildade en liten grupp ihop och njöt mest av att det var +25 istället för -25.
 
 
 Jag och Kristina
 
Varm sand överallt. Helt underbart!

California

Detta kommer bli en hel del inlägg. På 6 dagar hann vi göra helt otroligt mycket saker och jag har tagit massor av bilder. Har gått igenom och fixat bilder från de 2 första dagarna som jag vill lägga upp. Det var 57 bilder. Då var det ändå inte de dagarna som jag tog mest bilder. Så jag hoppas ni tycker det är kul att se bilder. Här kommer de första 7 med text.
 
På morgonen hade jag ställt klockan på straxt efter 5 och hoppade upp ur sängen, åt en snabb frukost och satte mig i bilen på väg till flygplatsen. Phyllis syster Lois släppte av mig precis utanför dörrarna till flygplatsen eftersom det inte fanns någon bra plats för henne att parkera på. Jag var alltså helt själv igen på en flygplats för första gången på 6 månader. Jag hade checkat in mina väskor redan kvällen innan så jag lämnade bara in min resväska, gick igenom alla kontroller och började gå mot min gate. Frukosten jag hade ätit hade inte varit speciellt stor så jag försökte hitta något ställe som sålde mackor. Istället hittade jag ett ställe som sålde frozen yoghurt vilket jag tyckte var en jättebra andra frukost. Det visade sig att jag hade rätt. 
Efter någon timmes väntan som jag spenderade framför en Ipad som man fick använda gratis på flygplatsen fick första klass passagerarna börja boarda. Började röra mig bort mot Gaten och hittade min regionala representant och en annan utbytesstudent som också skulle till Kalifornien. 
Fick (fönster!)plats på flygplanet bredvid en utbytesstudent från Danmark. Båda hade gått upp tidigt på morgonen så vi sov oss mest igenom flygresan, men vi var båda väldigt peppade på att lämna snöiga Minnesota för soliga Kalifornien.
När vi kom fram till flygplatsen visade sig att flera andra utbytesstudenter hade blivit fast på flygplatser över hela USA på grund av en storm. Detta gjorde att vi fick vänta på flygplatsen ca 3 timmar innan majoriteten av dem landade på LAX. Dessa tre timmar tillbringade vi med att lära känna varandra, köpa 4-dollars vatten från Starbucks (dyrt) och en ännu dyrare scones för att mätta vår hungriga magar. Vi såg en halv-kändis. Ett par tjejer tog kort med honom. Visade sig att han var med i bandet The All-American Rejects (hade aldrig hört talas om det innan men jaja).
Efter flera timmars väntan fick vi äntligen gå till bussen som körde oss till underbara Santa Monica Pier där solen sken och palmerna stod fint på rad.
Andra frukosten
Snöiga Minnesota

Första synen av Los Angeles

Bild tagen genom bussfönstret. Santa Monica!
Hela gruppen (som inte hade flygförseningar)
 
Fortsättning följer...

Grattis Farmor!

 
Idag har det varit min farmors födelsedag så jag ville bara önska ett stort grattis till henne.
Hoppas du haft en jättebra dag!

13 Mars

Livet här borta är verkligen en bergodalbana. Imorse ville jag inte lämna sängen men nu 14 timmar senare mår jag toppen.
 
Jag har väldigt fullt upp här borta nu. Jag hade tänkt börja skriva inlägg om California i Lördags, men då åkte vi och kollade på när människor hoppade i en sjö, för att samla in pengar till någon välgörenhet tror jag. Var nästan 200 människor i alla åldrar som hoppade. Kände dock att det inte var något för mig. Jag hatar att frysa och kände inte som att hoppa i 0-gradit vatten skulle ge mig en positiv känsla även om jag skulle få sitta i en hot tub mindre än en minut senare.
Josi med isen som de tog upp från sjön.
 
Försökte också hitta en klänning till Prom, utan något större resultat. Har tills 13:e april på mig att skaffa en men det känns ändå som det är något jag vill ha klart så snart som möjligt. Har haft ganska fullt upp resten av veckan också. Har fått ta igen lite läxor som jag missade när jag var i Californien. Försäsongen för Track har också börjat vilket betyder att vi stannar kvar 2 timmar extra efter skolan varje dag för att träna. Hej träningsverk. Har bara varit på 2 träningar än så länge, och vi har fått göra lite vad vi vill, så jag och några tjejer som ska springa långdistans joggade/sprang runt i skolan och tränade lite abs. Inte så jättemycket men än så länge tycker jag i alla fall att det är kul!
 
Idag i skolan åkte alla Seniors iväg på något som kallades "Life Store". För ett par veckor sedan fick vi skriva upp vad vi tror vi kommer jobba med i framtiden, om vi kommer vara gifta eller inte samt hur många barn vi ska ha. Med hjälp av yrket fick vi den genomsniför hela. Det var faktiskt väldigt svårt. Med min lön köpte jag det billigaste av allting, och ändå var jag tvungen att skaffa ett deltidsjobb. Kan säga att jag är glad över våran sjukvård i Sverige, jag valde den sämsta försäkringenttliga lönen och sedan fick vi gå runt på olika stationer där vi behövde köpa mat, hus, bil, försäkringar, nöjen mm  och ändå tog den upp 1/5 av min och min "mans" totala inkomst varje månad efter skatt. Fanns också en "fate"-station där man var tvungen att dra 2 kort och på de lyckades jag också göra mig av med 1/8 av "vår" inkomst på en dator. Jag klarade i alla fall av att skaffa allting man var tvungen att ha på alla stationer, vilket vissa inte gjorde så jag får väl vara glad för det även om det innebär att jag inte har någon TV, mobiltelefon eller internet och att vi är 4 personer i ett hus med 2 rum. Hoppas att jag kommer klara mig lite bättre i riktiga livet. 
 
 

Torsdagen den 7:e mars

Okej, jag har nu varit hemma från Kalifornien men kan fortfarande inte sätta ord på min resa. Allting var bara helt perfekt! Jag träffade helt underbara människor, jag såg ställen som jag bara har drömt om att se tidigare och det var varmt. Ingen snö eller regn i sikte. Jag kunde  gå runt i shorts och linne utan att frysa. Det var palmer och jag skrattade så att jag fick träningsverk. Vi blev nästan utkastade från vårat hotellrum för att vi skrattade för mycket. Lite dumt och jaa jag var lite rädd där ett tag men det är svårt att sluta när man har så kul.
Jag kom så otroligt nära mina rumskamrater, efter 2 dagar kändes det som vi hade känt varandra i flera månader. Lise är från Norge, Kristina från Danmark och Sophie från Taiwan. Vi var en så otroligt bra grupp vi fyra. Lise bor bara 3 timmar ifrån mig här i Minnesota, så förhoppningsvis så kommer vi träffas fler gånger innan jag återvänder till Sverige. Kristina och Sophie bor dock i Maryland och Ohio vilket tyvärr är en bit bort, men jag hoppas i alla fall att jag kommer träffa Kristina igen när vi båda är tillbaka i Skandinavien.
Jag har ca 1200 bilder och har inte någon större ordning på dem än, så det får bli lite av ett helgsprojekt runt de andra aktiviteterna som jag har planerat. 
Det finns så mycket jag kan skriva om, men jag måste låta allting sjunka in lite mer innan jag kan börja sortera med bilderna och riktigt skriva av mig om min perfekta vecka. För ärligt talat, jag tror inte att den kunde ha varit bättre. Min förväntningar var höga som skyskrapor inför veckan, men jag kan säga att resan toppade det 100 gånger om. 
Lise, Kristina och Sophie.
Träffade självklart en hel del andra underbara människor men dessa var de jag kom närmast :)
 

Grattis!

Idag fyller både min pappa och min vän Amilia år, så jag ville bara skriva ett stort grattis till dem!
Själv kommer jag befinna mig på Alcatraz och Pier 33 om allting går enligt planerna, så hoppas ni får en minst lika bra dag som jag förhoppningsvis kommer ha!

Pulkaåkning!

Efter att ha sovit hos Mia förra helgen och fått en underbar frukost hämtade Summer upp oss och vi åkte hem till henne. Eftersom det fortfarande var ganska tidigt (Mia skulle åka iväg för att se en brottningsmatch så vi kunde inte stanna där så länge på morgonen) så låg vi mest och kollade på TV och slappade ett par timmar. Sedan åkte vi iväg till en backe som låg bara några kilometer från där jag bor härborta. Vi åkte liite pulka, gjorde en snöko, klappade riktiga kor, åt underbar lasagne, åkte på en matta efter en snöskoter, hade snöbollskrig, drack varm choklad och provade en hel del godsaker som smores, samma mintchoklad som från bröllopet och polkagrisar. Hände nog mer saker men inte som jag kommer ihåg. Var en väldigt rolig dag i alla fall. Kommer inte ihåg senast jag var ute en hel dag - har ju varit så kallt hela tiden men då var det runt 0-5 grader tror jag. 
Eftersom jag inte har ordentliga vinterkläder här borta förutom jacka så fick jag låna termobyxor och skor av Summer. Slutade med att jag fick låna ett par skor som påminner lite om moonboots. De var hur lätta som helst men det kändes nästan som man gick på marken. De var väldigt varma i alla fall, bara en liten annorlunda känsla.
Summer och Josi
Kalv som var lite skygg.
Josi och Summer i backen.
Josi med flera småbarn bakom skotern.
Summer på hörnet, jag och Josi
 
Rolig dag, hade dock hellre åkt på snöskotern istället för bakom den. Är ganska sjukt hur många som har snöskotrar här bort förresten. Är speciella skoterspår runt kanterna av vägarna och vart man än går så ser/hör man alltid en skoter. Hoppas jag får möjligheten att åka på en innan all snö försvinner. Snöskotrar är väl en av de bättre sakerna med vintern. 

9:e februari

För ett bra tag sedan, den 9:e februari tog Donald med oss för att kolla på isfiske. Var väl inte så jätteexhalterad över det men åkte dit ändå. Det var iskallt ute, och vinden gjorde det inte så mycket bättre. Slutade med att vi var ute på isen kansek 5 minuter ute på isen innan vi gick in i kyrkhuset? som var bredvid. Kyrkan hade en speciell dag med en hel del tävlingar och lotterier. Satt där inne i kanske 3 timmar utan att egentligen göra så mycket. Pratade med lite folk som var nyfikna på Sverige. De hade också en tävling där 2 männsikor skulle såga av en but trä från en stock så fort som möjligt. Tyckte det var ganska, annorlunda först men en av personerna som jobbade för kyrkan överalade mig och Josi att vara med. Har ju sågat innan utan att tycka att det varit speciellt kul, men på något sätt blev det så ironsikt med alla männsikor runt omkring som skrek och hejade på oss så det blev ganska kul ändå. Slutade med att jag och Josie hamnade i 2 olika tidningar när vi sågade. Ena på framsidan, största nyhetsvärdet!!
 
Folk som isfiskade (pimplade kanske) i kylan.
Frös halvt ihjäl
Förbereder oss på att börja såga.
 
Japp, detta är Minnesota!

RSS 2.0