Snö

Läste på facebook att ni hade fått snö där hemma, lika kul att det kommer 100 statusuppdateringar varje år när det kommer snö för första gången, inte som om det är ovanligt i Sverige precis. Mindre tråkigt är att det har snöat halva dagen här också, ganska mycket men ungefär hälften är borta, finns bara lite kvar på gräset just nu. Är det i det här läget det är okej att önska att man hade hamnat mer söderut istället?
 
Sista dagen på kvartalet imorgon och sedan helg igen. 4-dagarsveckor går verkligen otroligt fort!

Inte världens bästa GIF, men det är något iaf! Vill ha löv på träden igen.

Väggen

Grönt - väg jag måste ta nu
Rosa - Mina klassrum
Rött - Dörrar vi inte får använda
Lila - Väg jag kunde gå om vi fick använda de röda dörrarna.
Orange prick - mitt skåp.
Gult område - där "vi" äter
 
 
Ett litet försök till att visa hur min skola är uppbyggd. Som jag kanske har sagt tidigare är min skola i princip en kvadrat med gymmet i mitten, korridoren är kvadratens kanter och klassrumen utanför. Nu håller det på att fixa något i en avdelning av skolan vilket lett till att de har stängt av en del av en korridor med väggar vilket leder till att jag måste gå runt hela skolan för att komma till mitt skåp. Inte så stort problem egentligen om det inte vore för att det är samma sak för alla andra också. Nu får all trängas i den "norra" korridoren för att ta dig till skåpen och tillbaka till klassrumet på 4 minuter. Minst sagt trångt och stressigt. Det gula området där jag brukade äta lunch med några andra tjejer (vi äter inte i kafeterian, vi tar med oss egen mat) får vi inte längre använda eftersom ingen lärare kan se oss då. Förstör lite av enkelheten. Ska vara så här fram tills jul har jag hört så får väl helt enkelt vänja mig vid den. Men det underlättar helt klart när man kan ta en kortare väg som inte är lika trång till sina lektioner.

Football Minnesota- Arizona

Hej!
Jag vet att uppdateringen var otroligt dålig den här veckan, har helt enkelt inte haft någon lust. Men här kommer ett inlägg som förhoppningsvis täcker det mesta som jag har gjort i veckan.
 
I tisdags hade vi vårat andra brandalarm. Vi har alltså gått is skolan i mindre än 2 månader. Lite skillnad mot holaveden. Vet inte om jag skrev om det då, men för ett par veckor sedan hade vi också ett "code red" alarm som betyder att man ska låsa alla dörrar och fönster, släcka alla lampor och gömma sig på ett speciellt ställe beroende på var man befinner sig när alarmet går. Detta är alltså om det skulle komma någon galning med pistol eller något.
 
Under veckan har vi jobbat med lång slutartid på fotografi-lektionerna. Inget direkt nytt men jag fick ta med mig glowstick hem och ta foton med. Blev som ett barn på nytt! Några av bilderna jag tog, med Josis hjälp.
 
Några av mina favoriter, sjukt svårt att få 2 stjärnor som är jämna i en bild.
 
Långhelg den här helgen viket betyder ledigt Fredag-Måndag. I Fredags fick jag ett paket från Sverige med godis (mer Marabou, Polly och lösgodis!!) mer sås, bankkort, brev och en tröja som jag i princip bott i under de senaste dagarna. Så skön (trots att den har 4% ull i sig). Så tack så mycket!
 
I fredags åkte vi också till Milaca för att hämta en soffa som Phyllis och Donald hade beställt. Inte jättekul egentligen men det var det bästa som dagen hade att erbjuda så jag tog det (Josi stannade hemma). Lite bilder från vägen.
Musik på vägen, klarar inte av deras Countrymusik för länge. Och neh vi är inte för sociala här. Tack Spotify.
Inte världens bästa bild men på många större vägar är mellanrumet mellan de olika sidorna jättestor. Ibland är det träd imellan också så då ser man inte ens den motsatta sidan.

Onamia - fint med telefonledning i mitten av bilden också.
 
Lagade min första "svenska" måltid också med potatis i ugn, svensk sås och kyckling. Vet inte vad de tyckte, frågade men fick inte så mycket till svar men de åt av det i alla fall. För mig var det i alla fall himmelriket! 
 
Lördag hände inte så mycket, tvättade, spelade monopol med josi. Lagade mat till Donald och några mer som var ute och klyvde ved. Blev färdig potatismos som låg kyld i en plastpåse, och färdig sås i en likadan förpackning. Var lite mysko, men det smakade helt okej. Åt rostbiff till också och det var gott.
 
Igår var det dax för våran första Senior trip. Våran Senior klass har samlat ihop 9000$ ca 60 000 som vi ska göra aktiviteter för. Så igår åkte klockan 9.15 satte vi oss i en av de gula skolbussarna och åkte ner till Minneapolis för att kolla på football mellan Minnesota Vikings och Arizona. Sjukt mäktigt var det även om footbollen inte intresserar mig för mycket. Vi satt 3 rader från raden långst upp så det var högt, fick nästan lite svindel. Arenan har plats för ca 64 000 människor! Så himla mycket överpriser var det också. En varnlig listen burkläsk kostade 4.5$ vilket är typ 30 kr. Köpte en korv för 5.5$. Fick också en halv pizza av en av killarna jag satt med. Matchen slutade 21-14 så alla var glada - förutom Arizona. Bjöd några på Polly också, de verkade inte överförtjusta i det (de smakade den med lakrits) men det gör inte mig så mycket - mer till mig!
 
Lite bilder från dagen.
Solig dag i Minneapolis
Otroligt mycket lila överallt.
Lan köpte typ världens största korv, 8 dollar. 

Lan och Josi innan matchen.
Zack, AJ, jag och Lan.
 
Inledningen.
Ser ni det fina vikingahuvudet?
V-I-K-I-N-G-S varje gång det blev touchdown sprang de runt med flaggor runt planen.
Min matchbiljett. Fick "kvittot" på biljetterna i början och när de hade delat ut alla biljetter som en av lärarna gav oss fanns det inga kvar. Alla fick typ panik, innan läraren sa att han hade en till. 
När det var 6 minuter kvar av matchen. Det tog väl ca 15 min innan det var klart.
Lan.
Mia glad efter vinsten
 
Jag och Dina efter matchen.
Dricka efter matchen. Många var törstiga eftersom många inte köpte dricka pga priserna.
Som sagt väldigt mycket lila.
I bussen på vägen hem.
 
Har lite videos från matchen också, so here we go.
 
 
Översta är en bit av inledningen, andra är efter att the vikings gjort en touchdown och tredje är när publiken gör vågen.
 
Efter matchen blev det hemfärd igen. Var så sjukt långa köer ut eftersom alla vill hem samtidigt. Körde på musik igen och blundade till vi var hemma igen. Kan säga att skolbussarna inte är de skönaste precis. Min rumpa var helt bortdomnad efter 2 timmar i bussen. Skulle inte skada med 10 cm mer i benutrymme heller.
Åkte med Mia hem till henne. Hyrde en skräckfilm, Chernobyl Dairies men den var dålig för alla dog. Oups sorry för spoilers. Nej men det var helt okej. Läskig men inte för farlig, kunde sova senare i alla fall. Kollade på en till film inna vi gick och la oss någonlunda tidigt eftersom Mia hade träning i morse klockan 8. Försov oss en halvtimme men hann i alla fall till skolan i tid, Donald hämtade upp oss men när vi kom hem var vi utelåsta. Donald hade glömt båda sina nycklar där inne och eftersom dörren låser sig själv kom vi inte in. Lagom kul när man fortfarande var trött och inte hade ätit frukost. Fick åka till Phyllis jobb 20 minuter hemifrån hämta upp nycklarna innan vi kom in igen.
 
Nu är det Måndag - känns som Söndag eftersom Måndag i Sverige innebär skola. Det är också den 22 oktober vilket betyder att min mamma fyller år, så stor GRATTIS till henne!
 
Vill också säga tack till Cornelia, Maria, Johanna, Mamma och farmor och farfar som varit de bästa på att kommentera det senaste! Blir glad av det.
 
Nu blir det lite mat (så komplicerat som Macaroni och cheese eftersom jag och Josi är ensamma hemma. Om det är något som gör att jag kommer gå upp i vikt här är det Mac and cheese, äter inte så jätteonyttigt här annars (om man bortser från det svenska godiset, men det äter jag ju hemma också).Sedan måste jag ta tag i helgens läxor också. Detta är sista veckan på det första kvartalet, och detta är det längsta kvartalet också så nu är det mindre än 3/4 kvar i skolan. Blir visst shopping också. 30£$ telefonkort here I come. Kul - jättekul.
 
Ha en bra vecka där hemma så ska jag försöka skriva kortare, inlägg men mer ofta. 

18 år!!

Idag (14 oktober) är min födelsedag!
Dagen har varit lugn, har pratat med båda mina familjer samt farmor och farfar för första gången. Har ätit god glasstårta (mycket glass - lite tårta.) och marabouchoklad som jag mamma skickade hit. (samt sås <3). Hade på riktigt glömt hur gott marabou smakar. Nu väntar jag på mitt andra paket som jag vet ska komma från Sverige, hoppas det kommer fram nästa vecka!
 
Måste erkänna att en dag som denna saknar jag min familj en aning mer än vanligt. Men det är bara att göra det bästa av det, tiden jag spenderar här är ju ändå relativt kort om man ser hur många födelsedagar jag har spenderat i Sverige och hur många fler födelsedagar jag kommer spendera där. Födelsedagen är väl inte det viktigaste egentligen, men ett par kramar från mina vänner och mina familjer skulle inte skada.
Min födelsedagstårta.
Hann äta upp en av mina maraboue-kakor innan jag tog bilden. I regret nothing! Har saknat riktig sås så himla mycket här borta, speciellt Béarnaisesås.
 
Har skola imorgon så det har varit en kort helg för mig. Nästa blir längre med 4 dagar, Fre-Mån så det gör inte så mycket.

Homecoming!

Den här veckan har det som sagt varit homecoming week och varje dag i skolan har vi klätt ut oss under  4 olika teman: Pyjamasdag, Tv-stjärne-dag, Throwbackday (klä sig i gamla Onamia High kläder) och Spirit day (ha på sig skolans färger Svart och guld). Jag var väl inte en av de bättre på att klä ut mig men jag försökte lite i alla fall.
 
Igår istället för de två sista lektionerna hade vi pepfest. Hela skolan samlades i idrottsalen och vi hade olika tävlingar mellan årskurserna. Jag var med på att bygga en pyramid med 9 andra människor på kortast tid. Seniorerna vann men trodde halvt att jag skulle få min ena hand halvt krossad, är ju inte direkt känd för att vara starkast och hade 2 personer över mig.
Andra tävlingar var "äta två korvar på kortast tid", dragkamp (7-klassarna vann nästan bara 10-klassarna som slog dem. Vi kom sist.) Få ett äpple genom salen med hjälp av bara sina fötter, och Onamia Idol. Sista var nog roligast då 2 från varje klass, en kille och en tjej, skulle upp och dansa till en låt inför hela skolan. Efter att ha presenterat alla skollagen så slutade det med att hela skolan stod på golvet och dansade till den Cupid Shuffle. Sjukt kul! Sedan slutade vi med skolsången. Kan bara 3 ord i den och det är "Fight, fight, fight" som är i mitten av låten.
 
På kvällen var det football game. Satt ute i 2h och 45 min i kyla för att kolla på matchen. Alla satt insvepta i filtar och frös och hejade på laget. Vårat lag förlorade med 16-38, första matchen som jag har sett som de förlorat. Mindra bra alltså och flera personer grät.
 
Sedan gick vi till skolan för dans. Kom dit ca 9.45 och dansen höll bara på till 11 men det var ganska skönt. Dansen i sig var inte jättespeciellt. Alla hade på sig sina vanliga kläder och dansade till halvbra musik som egentligen inte var jättedansvänlig.
Phyllis var i alla fall snäll som körde oss till skolan och väntade sedan i bilen tills vi var klara 4 timmar senare. Fick lite dåligt samvete över att hon fick vänta så länge men hon sa att det var okej.
 
Tog lite kort innan matchen, och på min kamera har jag en funktion som skapar små videoklipp precis innan man tar korten, så tyckte att videon belv bättre än många bilder.
 
 
 Jag och Josi.

Footballplayers.

Helgen som varit

Har egentligen inte gjort så mycket i helgen, eller det är inte helt sant. Jag har mest varit hemma, skypat med både familj och några av mina vänner för första gången. Mycket trevligt! Sedan har jag bakat svenska muffins utan vaniljsocker (uppskattade), kört ett riktigt träningspass, cyklat på en träningscykel, förlorat i Monopol, städat och ätit. Har inte haft några läxor över helgen så det har varit skönt!

Idag har vi handlat, åkte till St Clouds shoppingcenter och fick hem ett på jeans och en träningstopp. Köpte också lite tacobröd och kyckling som jag ska ha till skolan imorgon. Känns lite bättre än att leva på endast en yoghurt och en banan (+ typ frukt och grönsaker) varje dag. 
 
Imorgon början våran homecoming week också! Varje dag klär man ut sig efter ett visst tema, imorgon är det Pyjamas dag. Använder inte direkt pyjamas men har tänkt ha på mig en av mina "finare" sovtröjor och mysbyxor för att passa in lite i alla fall. Folk går in för allt så otroligt mycket här borta!
Sarah och Maria som jag Skypade med.
 

Grattis Frida!

 
 
Grattis Frida! Gamla bilder, men har väldigt dåligt med nya bilder på dig. Var tvungen att radera alla bilder på min dator som inte är tagna i år pga dåligt minne i datorn (har dem på hårddisk hemma) så dessa bilder hittade jag i en speciell mapp...
 
Hur som helst, Stort grattis!!
 

Grattis David!

 
Grattis bästa lillebror! Hoppas du får en jättebra födelsedag med finfina paket!

Photoclass trip

Hej!
Hade förlängd fotoklass idag, hela klassen åkte i en minibuss eller storbil, kalla det vad ni vill, till ett ställe för att fotografera naturbilder. Var kallt såklart, som alltid när man måste vara ute men gick ganska bra ändå. Stigen var täckt med gula löv (se bild nedan) så det var ganska svårt att hitta stigen och jag och Dina som jag gick med var nära att gå vilde några gånger. 2 killar i gruppen gick faktiskt vilse, eller ja resten av deras grupp sprang bort från dem och de hittade inte tillbaka. Läraren blev lite sur pga det. Sedan åkte vi till Happys och åt mat. Är så speciellt att åka utanför skolan på skoltid här eftersom man inte får lämna byggnaden utan en lärare eller förälder. Har en del läxa i Senior Econ. nu eftersom jag missade den klassen.
 
Varje dag i min American government klass läser läraren lite i tidningen och så fort det står något om Sverige så nämner han det. Te.x idag visade han oss en artikel om att våran kung och drottning kommer till Minnesota i november tror jag det var.
 
Lite av korten jag tog idag bland löven!
Ja det är en stig på båda sidorna av bron, bara att den är täckt av löv.
Gillade det här trädet lite.
Dina!


Jag.
 
Sen vill jag bara säga att jag saknar era kommentarer lite, vill inte tigga egentligen men är så mycket roligare att blogga med kommentarer. Ni är ju ändå en del som tittar in här varje dag! (Blir glad om ni bara skriver en --> ":)" )
 
Kram

Jobbintervju

Har nog bara skrivit lite snabbt om det, men i Senior Econ. har vi hållt på att förbereda för en jobbintervju i ca 2-3 veckor nu och idag hade jag min intervju. Var lite nervös, Själva intervjun står för 120 p av betyget vilket är ganska mycket, men det gick bra!
 
Själva intervjun tog ca 5 minuter och innan vi började på riktigt sa hon att jag om jag inte förstod frågan osv men allt gick bra förutom att jag fick hjärnsläpp på en fråga, om vad jag kunde störa mig på hos mina arbetskamrater. Hostade fram något om att jag inte gillar när folk inte kommer i tid (för det är jag ju så duktig på själv). 
 
Imorgon ska vi åka iväg och fotografera med min fotoklass, ska tydligen bli kallt och blåsa imorgon så skulle hellre ha det idag, var ute bara några minuter och blev väldigt varm. Funderar på hur det kan vara så kallt i skolan när det är varmt ute?
 
Är "pink week" den här veckan. Skolan samlar in pengar till en cancerfond, den årskurs som samlar in mest pengar vinner. Tror 10-klassarna vann. Alla hade på sig rosa kläder igår, och vissa var väldigt extrema!
 
 
Var väl ungefär det jag hade att dela med mig av idag! Bild på en bit av en av mina t-shirtar.

Bonfire 22/9

På kvällen efter hästarna åkte vi till Mias hus och hade en Bonfire. Vi var några stycken, blåste fortfarande en del men var skönt vid elden. Gick runt lite i skogen i mörkret i ett försök till att hitta Mias gamla träkoja men misslyckades. Vi åkte till ett hus också där en man bor, utanför huset kring staketet och i träden runt om har han spikat och bundit fast massor av teddybjörnar. Går en del rykten om det så de ville visa oss det. Var ganska konstigt faktiskt, nallen nedanför är en av björnarna de hade tagit en annan gång...
Vuxna människor har bett mannen som bor i huset ta ner björnarna eftersom det går dåliga rykten om dem, men han gör det inte, det får en att undra lite...
Åkte hem till Summer och kollade på små "skräckfilmer". Tycker inte att de var så läskiga, bara konstiga. Åkte hem till Mia igen åt och kolla på fler filmer. Somnade lite väl sent och gick upp när vi vaknade. Chocolate pancakes till frukost.
Bilder:
Brasan
Vi kom fram till att vi nog  la på lite för mycket ved i början. Men gillar bilden!

Jag och Maggie!

Zac och Mia

Mia och Maggie
I en lekpark
I ett försök att hitta träkojan, högt gräs!
En av björnarna som har hängt utanför huset.
 

Hästar 22/9

Var iväg och kollade på olika hästar förra helgen. Det var kallt! Hade 2 tjocktröjor på mig och jacka men frös ändå som bara den eftersom det blåste så mycket. Fick sand i ögonen också. (Buhu)
Fick se en massa arbetshästar i alla fall. Så otroligt stora! Vågade nästan inte gå nära dem eftersom vissa var så stora. Det fanns mindre också och de vågade jag klappa. Var inte så jättekul egentligen, var nog roligare för Donald och Josi som faktiskt är hästintresserade. 
Tog lite bilder i alla fall.


Jag och Josi
Hästar!
Josi
Man kunde plocka potatis i en stor påse för 1$, vi gjorde det dock inte.
Donald, Phyllis och Josi som inte ville vara med på kort.
 
 

Höst

Börjar bli höst även här borta, löven börjar få fina färger i Rött och gult. Fast idag och igår var det ovanligt varmt! Kunde gå runt utomhus i T-shirt och Shorts utan att frysa. Var ca 25 grader idag, lite skillnad från er där hemma har jag hört! Har tagit lite höstbilder.
Mia, Josie och Maggie
 
Har så mycket att skriva om och hade tänkt göra det ikväll men ska till en tjej som heter Rachel och sova där, så får se när det blir av. Kanske har lite tid imorgon.

RSS 2.0