Minnesota

Hello!

Har nu fått mitt avresedatum så den 10 Augusti beger jag mig till Arlanda och lämnar Sverige. Kan forfarande inte fatta att jag, JAG ska få åka till USA!!
Tog lite tid för min värdmamma att svara på mitt mail som jag skickade men nu har jag fått svar och har även skickat ett mail till Josephine från tyskland som också ska bo där (men hon har inte heller svarat än).

Verkar vara lite osäkert när skolan börjar, min värdfamilj och Explorius hade skrivit att skolan ska börja den 14:e Augusti men sedan hade mina värdföräldrar läst att skolan börjar den 20:e. Hoppas att det är det senare datumet så att jag hinner förbereda mig lite när jag kommer fram + att Josephine skulle tydligen inte komma dit förrens den 16:e. Jag kommer dit den 13:e så jag får några dagar själv med familjen innan hon kommer. Har även lagt till en nedräkning på bloggen om när jag åker. Bara 70 dagar kvar, helt sjukt!

Har fixat så att man kan lägga till min blogg på Bloglovin också, tror iaf att min syster vill ha mig där så, Cornelia klicka på länken nedan :)

Följ min blogg med Bloglovin

Sommarjobbstiderna är hämtade också, så 6 veckors jobb och sedan 12 dagars ledigt innan jag sticker. Kan förhoppningsvis bli lite extra shopping i New York för de pengarna :)
Känner att jag bara babblar på nu, har tänkt skriva det här inlägget i flera dagar men har inte orkat ta tag i det, men jag får bättra mig tills jag kommer USA, om de har trådlöst internet dvs. Får nog maila och fråga dem om det.

Kram
Update:
Say whaaaaaat? Såg att jag redan hade 4 följare på Bloglovin! Blev otroligt nyfiken nu, vilka är ni :)?

Placerad!

WOHO jag är placerad! Mindre än en månad efter att alla papper skickades in till USA, trodde aldrig att det skulle gå så snabbt!

Jag ska som ni kanske vet (om ni är min familj eller mina nära vänner) till en familj som består av Phyllis och Donald i Hillman, Minnesota. Hillman hade 38 invånare 2010 så jag kommer åka buss ca 2 mil varje dag till min skola i staden Onamia med ca 800 invånare.

Fick mail från min värdmamma Phyllis redan iförrgår om att jag skulle till dem men idag ringde Simon från Explorius och bekräftade det jag redan visste. Kommer även bo en annan utbytesstudent där från Tyskand som heter Josephine. Familjen har även en hel del husdjur, bland annat 3 hästar, några katter, en hund och lite boskap.

Skolan jag kommer gå på heter Onamia High school och har ca 280 elever, och där går man bara i skolan 4 dagar/vecka. Skolbussen kommer klockan 7.15 varje morgon så då gäller det att jag inte lägger kvar och drar mig förlänge.

Detta är i princip allt jag vet än så länge, men jag har skickat ett mail till värdmamma så kommer nog få reda på mer snart. Skulle även få mailadressen till Joesphine så vi kan prata lite innan vi flyttar ihop också.
Min placering, kommer alltså bo ganska långt norr ut i USA, bara några timmar från gränsen till Kanada. Så klimatet är väldigt likt det vi har här i Sverige.

Har även fixat med en klocka vid sidan av bloggen så att man kan se den lokala tiden i Minnesota.

If you never try you never know

Händer egentligen inte så jättemycket på utbytesfronten  men ville skriva av mig lite än då.

 

De flesta inbetalningarna har betalats in, har bara en kvar som ska betalas innan Juni. Har även tid inom de närmaste veckorna för min Hepatin B spruta.

 

Avresemötet i Göteborg var faktiskt väldigt intressant. Fick reda på en del ny information men också många saker som jag redan visste sedan tidigare. Det som var mest intressant var nog att lyssna på de 3 föredetta utbytesstudenter som berättade om deras år. Det som fastnade mest på min hjärna där var att någons värdpappas favoritgrönsak var tydligen pommes! Helt sjukt, ska bli intressant att se hur min värdfamiljs kostvanor är, hoppas de inte är för extrema åt något av hållen. Fick också ett tjockt kuvert fullt med information, bland annat information om visum, föräldrarhandbok, och handbok för utbytesstudenter. Så nu gäller det att fylla i all information för visumet.

 

Har även fixat papper för att jag ska få studieuppehåll, så nu gäller det bara att få dem påskrivna och klara.

 

Annars då? Gick från frisören igår och för första gången någonsin (vad jag kan minnas) gick jag därifrån onöjd. Blev jättebra i början när allt slitna hade klippts bort men sedan när jag skulle klippa upp det blev det bara kort. Alldeles för kort för att jag ska trivas med det, så nu blir det tofs de närmaste månaderna! Skämt åsido, men det är bara hår förr eller senare växer det väl ut igen. Även om när det gäller mitt hår är senare.

 

Har en del inlämningar och prov nu de närmaste dagarna bland annat i engelska och spanska. Får väl kämpa på och hoppas på det bästa, det är ju trots allt bara 38 dagar kvar till sommarlovet.I brist på annat: Bild på mitt hår från förra sommaren, när det var så pass långt att jag kunde ha det i en fläta.

RSS 2.0