American Embassy

Hejhej!
Detta inlägget hade jag egentligen tänkt skriva i Tisdags, när jag kom hem från Stockholm och Ambassaden.
 
Åkte alltså till Stockholm med mamma i Måndagskväll för att bo på ett hostel. Ambassadtiden hade jag klockan 8.30 på Tisdagsmorgonen och ambassaden låg bara någon kilometer bort från hostelet. Det första vi gjorde när vi kom fram var att ta mammas mobil och använde som GPS för att hitta till ambassaden vilket inte visade sig vara speciellt svårt överhuvudettaget. Var i princip  bara raksträcka och tog bara 10 minuter men när vi kom dit så var det någon vakt eller något utanför ambassaden som blev jättearg på oss för att han trodde att vi skulle ta kort på ambassasden med mamma mobil. Så första intrycket av ambassaden för mig var väl inte det bästa direkt. Tror också det var första gången jag såg USA:s flagga "live". [Totalt oviktig info]
 
Dagen efter gick jag upp runt halv 7 och 45 minuter senare trippade jag fint iväg till Ambassaden där det redan väntade en del människor. Träffade en tjej som stod bredvid mig i kön som också skulle åka som utbytesstudent med Explorius. Vi pratade om allt möjligt i 1,5 timme som var tiden det tog för mig att komma in på ambassaden. Tyvärr hade hon glömt ett kuvert som man var tvungen att ha med sig så hon fick inte följa med in på ambassaden. Tyckte så synd om henne. 
 
För att komma in på ambassaden fick jag lyfta på fötterna och visa sulorna och gå genom en sån där metalldetektor som finns på flygplatser samt lämna in mmin mobiltelefon. När jag skulle gå in i Ambassaden så sa det att jag skulle "follow the line" men jag såg ingen linje så jag följde efter en man som jag spg gå in genom dörr, vilket visade sig vara fel så efter ett tag kom en vakt och hämtade mig från stället där jag väntade till det rätta rummet där det var i princip fullt. Jag fick en nummerlapp. Var nog ungefär 20 nummer innan mig så det tog ungefär 30 minuter innan mitt nummer kom upp och jag lämnade in alla mina papper. Blev så himla glad och lättad när jag fick klartecken om att jag hade med mig allt som behövdes så att jag skulle slippa åka upp till Stockholm igen. Så roligt är det inte att åka bil och stå i kö liksom. Mannen bakom luckan sa att de snart skulle ropa upp mitt namn så skulle de ta mina fingeravtryck och "intevjua" mig. Tror bara att jag behövde vänta 10 minuter eller något innan jag fick ta mina fingeravtryck, vilket jag failade lite med eftersom man behövde trycka ganska hårt, så fick typ ta om på vänstehanden 3 gånger innan det blev rätt! 
Efter att satt mig igen och pratat lite med en annan tjej så ropade de upp mig igen för intevjun.  Det de frågade om var vilken klass jag precis hade avslutat och vart jag skulle i USA. Jag fick också tillbaka några papper som det är jätteviktigt att jag tar med i handbagaget i flygplanet. Sedan var allt klart och de sa att mitt visum skulle komma hem inom en vecka. Vad jag vet har flera personer redan fått hem det, men eftersom jag är hos pappa den här veckan och visumet kommer till mamma vet jag inte om jag fått det än.
 
Innan vi åkte hem igen så gick mamma och jag på stan, köpte faktiskt inget till mig själv *stolt*, men jag köpte min första present till min värdfamilj som jag hoppas de blir glada över. Kollade även efter en kompaktkamera men blev lite för snål så ska nog kolla tradera eller något först.
 
Annars då? - De senaste dagarna har jag jobbat mycket, fått reda på att jag ska ta ut tandställningen den 12/7 [Jippie!], träffat Johanna och åkt med våran nya båt för första gången med familjen.  
 
Förlåt för den bibellånga texten och creed till dig om du orkade läsa igenom allt det här, annars blir det väl i alla fall kul för mig att läsa om det i framtiden. För att inlägget inte ska bli för tråkigt kommer ett par bilder från de 2 senaste dagarna.
Det är alltid någon som blir missnöjd med en bild på 2. 
Underbara båtliv!
Sunshine

54 days

Det är alltså bara 54 dagar kvar tills jag sätter mig på ett plan till New York. Så himla sjukt. 
Hade skolavslutning i Fredags samt klassfest på kvällen, men jag kan inte få mig själv att förstå att jag inte kommer komma tillbaka till klassen något mer, och inte till skolan på 14 månader. 

Har bokat tid för Amerikanska ambassaden under veckan så den 26 juni ska jag vara där kl 8.30. Ser inte direkt fram emot det, verkar otroligt drygt att sitta där och vänta i flera timmar på något som förmoligen bara kommer ta några minuter, men jaja det måste ju göras. Måste fixa några saker som jag måste ha med mig dit också under veckan bland annat papper från skatteverket.


Visum

Har nu hållit på och fixat lite med visumansökan, och ska snart beställa tid hos Amerikanska ambassaden snart. Får hoppas det finns några tider kvar bara. Fick ladda upp bilden som jag skulle ha till ansökan typ 50 ggr innan den var som den var. Snacka om irriterande. Det ända jag egentligen har kvar med visumsansökan är två personer utanför min släkt och familj som kan säga att jag ska studera i USA. 

Har även mailat lite mer med min värdfamilj. Nu vet jag också att de har trådlöst internet där så då kan jag ju blogga lite i alla fall!

Bild bara för att inlägget inte ska se för tomt ut. Hade tänkt ladda upp visumbilden först, men när jag såg den igen så ångrade jag mig. Denna tog jag för ca 3 veckor sedan. what great thing would you attempt if you knew you could not fail?

 

RSS 2.0